Удосконалення технології страв та виробів із борошна - Сенчишин Мар'ян Андрійович (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
Кваліфікаційна робота магістра присвячена удосконаленню технологічного процесу виробництва і рецептурного складу кулінарної продукції із борошна, до складу якої вводиться нетрадиційна рослинна сировина. У роботі досить повно розглянуто особливості приготування страв і виробів із борошна, проаналізовано сучасні тенденції поліпшення їх нутрієнтного складу та організацію роботи спеціалізованого цеху з виробництва борошняних виробів. На основі власних спостережень і проведених експериментальних досліджень обґрунтована доцільність використання композиції аглютенового борошна: кукурудзяного, рисового та псиліуму у виробництві кулінарної продукції із борошна. Оптимізовано рецептуру, відпрацьовано технологічну схему виготовлення нових налисників аглютенових, що мають практичне впровадження у виробництво. Проведено дослідження якості та безпечності готової кулінарної продукції. Досліджено вплив аглютенового борошна на харчову і біологічну цінність нової страви. Розраховано соціально-економічний ефект від впровадження у виробництво закладів ресторанного господарства нової страви із борошна.
Improving the technology of dishes and flour products
Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2026.
Keywords: сировина; борошно; кулінарна продукція; страви із борошна; рецептура; технологічний процес; харчова цінність; біологічна цінність; якість; безпечність