Інвестиції як основа економічного зростання національної економіки - Мейсарош Богдан Васильович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі охарактеризовано сутність інвестицій і їх роль у розвитку економіки України; висвітлено чинники впливу на інвестування національної економіки; окреслено механізм управління інвестиціями національної економіки. Проаналізовано і здійснено оцінку капітальних інвестицій в Україні; проведено оцінку впливу прямих іноземних інвестицій на економічне зростання національної економіки; здійснено прогнозування обсягів інвестицій в економіку України. Окреслено інвестиційні моделі зростання національної економіки в сучасних умовах; висвітлено закордонний досвід активізації інвестицій та можливість його застосування в Україні; окреслено методи та інструменти активізації інвестиційної діяльності в Україні в умовах поглиблення відносин із Європейським Союзом.
Investments as the basis of economic growth of the national economy
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Фінанси, банківська справа та страхування” зі спеціальності “Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: інвестиції; економічне зростання; національна економіка; інвестиційна діяльність; капітальні інвестиції; прямі іноземні інвестиції