Сучасні тенденції формування асортименту, споживних властивостей та дослідження якості майонезів і соусів - Береза Павло Андрійович (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
У роботі проведено моніторинг ринку майонезів та соусів у світі та Україні. Висвітлено ключові фактори зростання ринку майонезу та його розподілу за регіонами. Охарактеризована діяльність основних виробників майонезів у світі. Окрему увагу приділено аналізу діяльності українського ринку майонезів та майонезних соусів. Охарактеризовано фактори, які впливають на асортименту та якості майонезів і соусів. Зібрані та узагальнені матеріали, які висвітлюють наукові принципи поліпшення споживних властивостей та якості майонезів та соусів. Вивчено асортимент майонезів та майонезних соусів, що реалізуються у роздрібній торговельній мережі м. Львова. Представлено їх товарознавчу оцінку. Проведено дослідження якості майонезів різних товаровиробників. Приділена увага моніторингу упаковки для майонезів та майонезних соусів.
Modern trends in the formation of the assortment, consumer properties and research on the quality of mayonnaises and sauces
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою «Товарознавство та комерційна діяльність» зі спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля». – Львівський торговельно економічний університет. Львів. 2026.
Keywords: майонез; майонезний соус; споживні властивості; сировина; технологія виготовлення; асортимент; упаковка для майонезів