Активізація зовнішньої торгівлі послугами на регіональному рівні - Сисун Олександр Васильович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі надано концептуальна характеристика зовнішньої торгівлі послугами. Визначено особливості та значення зовнішньої торгівлі послугами в економіці регіону. Узагальнено науково-прикладні моделі зовнішньої торгівлі. Обґрунтовано методичні основи регулювання зовнішньої торгівлі на регіональному рівні. Узагальнено форми зовнішньої торгівлі послугами в економіці регіону. Охарактеризовано стан та тенденцій зовнішньої торгівлі послугами в країні. Проаналізовано структурно-функціональні особливості зовнішньої торгівлі послугами в регіональній економіці. Проведено оцінювання зовнішньої торгівлі послугами Львівської області у довоєнний та воєнний періоди. Визначено стратегічні орієнтири регіональної політики активізації зовнішньої торгівлі послугами. Обґрунтовано системні аспекти державної підтримки розвитку зовнішньої торгівлі послугами в регіональній економіці. Сформовано інструментарій активізації зовнішньої торгівлі послугами на регіональному рівні.
Activation of foreign trade in services at the regional level
Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» за освітньо-професійною програмою «Міжнародна економіка» зі спеціальності 051 «Економіка». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: зовнішня торгівля; сфера послуг; економіка регіону; регіональний рівень