Аналіз та порівняння пакетів віконного графічного інтерфейсу для реалізації Python–застосунків - Костюк Андрій Костянтинович (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
Кваліфікаційна робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел з 18 посиланнями та 3 додатків. Текст кваліфікаційної роботи займає 74 сторінки, включає 3 таблиці, 40 рисунків та 33 приклади з фрагментами програм. Кваліфікаційна робота присвячена порівнянню популярних бібліотек для побудови віконного інтерфейсу застосунків, написаних мовою Python. Детально розглянуто обгортки бібліотек Tkinter, wxPython, PyGames, PyQt5, PyQt6, PySide2 та PySide6. Проведено порівняльний аналіз їх можливостей і обгрунтовано показано, що для професійного використання за коитеріями ефективності, кількості віджетів, простоту застосування та якістю побудованого інтерфейсу слід віддати перевагу обгортці PyQt6.
Analysis and comparison of windowed graphical interface packages for implementing Python applications
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня "бакалавр" за освітньо-професійною програмою "Комп'ютерні науки" зі спеціальності 122 "Комп'ютерні науки". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023.
Keywords: віконний інтерфейс; бібліотека програм; обгортка бібліотеки; головне вікно; віджет; мова Python