Товарознавча характеристика та особливості митного оформлення швейних виробів - Дружинець Богдан Андрійович (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
На основі аналізу даних літературних даних та матеріалів Державної служби статистики України, проаналізовано стан та перспективи розвитку ринку швейних виробів в Україні. Показано, що формування ринку швейних виробів в Україні визначається рядом чинників: кількістю виробників та продавців одягу; вартістю сировини, використаної у виробництві швейних виробів; технологічним рівнем виробництва, появою нових ресурсів; макроекономічними умовами (діловою активністю, розмірами оподаткування). Представлено класифікацію швейних виробів та охарактеризовано сучасний асортимент. Надано характеристику новітніх технологій і матеріалів, які використовують для виробництва швейних виробів, показано їх особливості та перспективи застосування. Показано вимоги до якості швейних виробів згідно вимог нормативних документів. Представлено особливості проведення технологічної експертизи швейних виробів. Проаналізовано господарську діяльність Львівської торгово-промислової палати, охарактеризовано основні напрямки робіт, показано види послуг, які надаються фахівцями. Вивчено порядок проведення експертних досліджень Львівською торгово-промисловою палатою. Показано, що українські швейні підприємства при виготовлені продукції із давальницької сировини, яку експортують за кордон проводять технологічну експертизу та визначення країни походження із наданням відповідних сертифікатів. При проведенні технологічної експертизи експерти Львівської торгово-промислової палати визначають продукти переробки, залишки та відходи виробництва, а також виробничі втрати. Досліджено особливості митного оформлення швейних виробів, виготовлених із давальницької сировини при здійсненні експортно-імпортних операцій. Показано порядок проведення класифікації швейних виробів для проведення операцій митного контролю та митного оформлення.
Commodity characteristics and features of customs clearance of garments
Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Товарознавство та експертиза в митній справі” зі спеціальності 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022.
Keywords: швейні вироби; класифікація; асортимент; якість; митне оформлення