Транскордонне співробітництво як інструмент місцевого та регіонального розвитку - Лаба Святослав Володимирович (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі надано характеристику поняттю та економічній сутності транскордонного співробітництва. Ідентифіковано особливості транскордонного співробітництва як інструмента місцевого та регіонального розвитку. Узагальнено європейський досвід транскордонного співробітництва. Вивчено єврорегіон як організаційну форму транскордонного співробітництва України. Досліджено транскордонне співробітництво в контексті соціально-економічного розвитку прикордонних областей України. Проведено аналіз прикордонного руху виходячи із українсько-польського вектору. Обґрунтовано використання транскордонного співробітництва для зміцнення спроможності до розвитку територіальних громад. Проведено дослідження впливу транскордонного співробітництва на стратегію організації та розвитку зовнішньоекономічної діяльності підприємств. Визначено вектори стратегічних змін зовнішньоекономічної діяльності підприємства під вплив транскордонного співробітництва. Ідентифіковано напрями та засоби посилення транскордонного співробітництва на місцевому і регіональному рівнях. Запропоновано заходи державного регулювання транскордонного співробітництва на місцевому і регіональному рівнях.
Cross-border cooperation as a tool of local and regional development
Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» за освітньо-професійною програмою «Міжнародна економіка» зі спеціальності 051 «Економіка». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024.
Keywords: транскордонне співробітництво; регіон; територіальна громада; місце та регіональні органи влади