Удосконалення технології шоколаду з начинками - Драганюк Людмила Миколаївна (ЛЬВІВСЬКИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ, 2022)
Кваліфікаційна робота бакалавра присвячена технологічного процесу виробництва шоколаду з начинками. У удосконаленню роботі зібрані, узагальнені та проаналізовані матеріали щодо інноваційних наукових підходів поліпшення технологічних рішень шоколадного виробництва та збереження його якості. Доведено доцільність використання нетрадиційних начинок у шоколаді з метою удосконалення технології виробництва, підвищення харчової та біологічної цінності, розширення інноваційного асортименту шоколаду та завоювання нових позицій на кондитерському ринку України та світу загалом. За результатами проведених досліджень спроектовано і рекомендовано до практичного впровадження рецептуру та удосконалену технологічну схему виробництва шоколаду з нетрадиційними начинками. Вивчено технологічні особливості використання нових рецептурних компонентів у процесі виробництва шоколаду поліпшеного складу. Здійснено продуктовий розрахунок нової рецептури шоколадної продукції.
Improvement of technology of chocolate with fillings.
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022.
Keywords: шоколад; харчова цінність; біологічна цінність; виробництво; технологія; устаткування; якість; нормативна документація.