Мережеві заклади ресторанного господарства в Україні - Карпа Анастасія Ярославівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі досліджено діяльність мережевих закладів ресторанного господарства в Україні на прикладі міжнародної франшизи швидкого обслуговування KFC. Розглянуто особливості функціонування таких закладів в умовах українського ринку, проаналізовано адаптацію бізнес-моделі до локальних реалій, зокрема змін у поведінці споживачів, законодавчого регулювання та економічної ситуації. Увагу приділено ключовим факторам успішного розвитку KFC в Україні: стандартизації обслуговування, впровадженню сучасних цифрових технологій, маркетинговим стратегіям, розширенню формату (стаціонарні ресторани, фуд-корти, автокава) та ефективній логістиці. Окремо розглянуто роль бренду в забезпеченні впізнаваності та лояльності споживачів, а також вплив глобальних трендів — зокрема, екологічної відповідальності, інновацій у меню та використання локальних постачальників.
Chain establishments of the restaurant industry in Ukraine
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою "Готельно-ресторанна справа" зі спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: мережеві заклади; ресторанне господарство; KFC; франшиза; швидке обслуговування; стандартизація; український ринок