Маркетингові технології просування туристичної дестинації - Ващишин Віктор Володимирович (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
Кваліфікаційна робота присвячена комплексному дослідженню маркетингових технологій просування туристичних дестинацій та обґрунтуванню шляхів підвищення їхньої конкурентоспроможності в умовах динамічного розвитку туристичного ринку. У першому розділі розкрито теоретичні засади маркетингу туристичних дестинацій, уточнено їх сутність та специфіку, проаналізовано сучасні маркетингові технології й інструменти просування у сфері туризму, а також окреслено роль брендингу як ключового елемента формування позитивного іміджу території. Другий розділ присвячений аналітичній оцінці системи маркетингового просування туристичної дестинації на прикладі міста Львова: наведено загальну характеристику ринкового середовища, здійснено дослідження актуального стану маркетингової діяльності, проведено SWOT- і PEST-аналіз, а також визначено конкурентні переваги дестинації. У третьому розділі запропоновано напрями удосконалення маркетингових технологій просування Львова як туристичної дестинації, серед яких формування стратегічних підходів до підвищення ефективності маркетингових комунікацій, упровадження інноваційних цифрових рішень та розроблення комплексної програми просування дестинації. Результати роботи мають практичне значення для органів управління туризмом, туристичних організацій та інших стейкхолдерів, зацікавлених у підвищенні привабливості дестинації та її сталому розвитку.
Marketing Technologies for Promoting Tourist Destinations
Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Туризм” зі спеціальності 242 “Туризм і рекреація”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів, 2026.
Keywords: туризм; маркетинг; просування; туристична дестинація; Львів