Облік та аналіз дебіторської і кредиторської заборгованостей підприємства - Мілян Христина Анатоліївна (Львівський торговельно-економічний університет., 2023)
У кваліфікаційній роботі розглянуто економічну сутністьдебіторської та кредиторської заборгованостей, підходи до їх класифікації, як об’єктів обліку та аналізу. Досліджено порядок документального оформлення оформлення операцій, пов’язаних із дебіторською та кредиторською заборгованостями. Висвітлено методику відображення в обліку розрахунків із дебіторами та кредиторами. Облік розрахунків із кредиторами ведеться з метою контролю за цими операціями та забезпечення на підприємстві стабільності розрахунково-платіжної дисципліни. Здійснений аналіз динаміки обсягів і структури дебіторської та кредиторської заборгованостей. Проаналізовані основні показники, які характеризують оборотність заборгованостей, та досліджені фактори, які спричинили їх зміну. Досліджено ліквідність та платоспроможність ТзОВ “Світ Хімії” та обґрунтовані заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності підприємства.
Accounting and analysis of receivables and payables of the enterprise
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Облік і оподаткування” зі спеціальності “Облік і оподаткування”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023.
Keywords: облік; аналіз; дебіторська заборгованість; кредиторська заборгованість.