Кафе-кондитерська як сучасний тренд розвитку закладів ресторанного господарства - Митюк Ганна Василівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглядається розвиток формату кафе-кондитерських як одного з найактуальніших напрямів у сфері ресторанного господарства. Особлива увага приділяється вивченню інноваційних підходів, які забезпечують успішну адаптацію таких закладів до мінливих умов ринку, зростаючих очікувань споживачів та глобальних гастрономічних трендів. На прикладі домашньої пекарні «Кримська перепічка» обґрунтовано доцільність упровадження інновацій, зокрема авторських рецептур, локальних інгредієнтів, інтеграції елементів кримськотатарської гастрономічної спадщини, екологічного пакування, сучасного формату обслуговування (take away, preorder), а також активного використання цифрових технологій і соціальних мереж для просування бренду. Запропоновано концепцію розвитку закладу відповідно до сучасного запиту на унікальність, якість і емоційний гастрономічний досвід.
Cafe-confectionery as a modern trend in the development of restaurant establishments
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою "Готельно-ресторанна справа" зі спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: кафе-кондитерська; ресторанне господарство; інноваційні тренди; гастрономічна ідентичність; локальні продукти