Особливості товарознавчих досліджень і митного оформлення будівельних матеріалів - Пищик Юрій Михайлович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі розглянуто товарознавчі аспекти світового та вітчизняного ринку будівельних матеріалів та виробів. Здійснено аналіз ринку сухих будівельних сумішей. Наведено екологічні аспекти виробництва будівельних матеріалів та виробів, сформульовано основні рекомендації в даній галузі для дотримання принципів циркулярної економіки. Проаналізовано сировину та технологію виробництва в'яжучих речовин та сухих будівельних сумішей. Наведено загальну характеристику класифікації та споживних властивостей сухих будівельних сумішей. Здійснено товарознавчу характеристику сучасного асортименту сухих будівельних сумішей (за торговельними підприємствами). Проведено ідентифікаційну експертизу найбільш популярних на ринку торговельних марок сухих будівельних сумішей. У роботі розглянуто особливості встановлення коду згідно з УКТЗЕД сухих будівельних сумішей, а також їх митне оформлення. Робота містить теоретичні положення та практичні рекомендації, щодо особливостей товарознавчих досліджень та митного оформлення сухих будівельних сумішей.
Peculiarities of commodity research and customs clearance of building material
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня «магістр» за освітньо-професійною програмою «Товарознавство та експертиза в митній справі» зі спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля». - Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: ухі будівельні суміші; вимоги; споживні властивості; асортимент; якість; експертиза; митне оформлення.