Стратегічне програмування державної політики цифровізації реального сектору економіки України - Лупак Р. Л.; Штець Т. Ф. (Видавництво ТОВ "ДКС Центр", 2020)
Визначено необхідність ретельного, узгодженого та диференційованого планування державної політики розвитку сектора цифрової економіки в Україні. Обґрунтовано важливість зміни моделі реального сектору економіки, де запропоновано цифрову економіку розглядати як четвертинний сектор економіки. Сформовано елементний склад Державної програми цифровізації в реальному секторі економіки України, до якого включено: вихідні умови; мету; цілі державної політики; напрями регулювання; глобалізаційний та євроінтеграційний блок; фінансово-ресурсне та організаційно-управлінське забезпечення; інструментарій моніторингу, контролю та коригування. Доведено, що метою Державної програми цифровізації в реальному секторі економіки України має стати гармонізація та конвергенція сектора цифрової економіки України та ЄС, зростання вітчизняної цифрової індустрії, модернізація бізнес-процесів суб'єктів реального сектора національної економіки на засадах підвищення рівня цифровізації. Ідентифіковано індикатори моніторингу реалізації Державної програми цифровізації в реальному секторі економіки України, які розділено на три групи: розвиток цифрової індустрії; цифрова модернізація бізнес-процесів суб'єктів реального сектора економіки; гармонізація та конвергенція цифрової економіки України та ЄС.
Strategic programming of the state policy of digitalization of the real economy of Ukraine
Економіка та держава. - № 1. - 2020
Keywords: реальний сектор економіки; цифровізація; державна політика; державна програма; Україна