Застосування CASE-технологій в проектуванні баз даних - Тинський Ростислав Миколайович (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновку, списку використаних джерел з 22 позицій. Основний зміст роботи викладено на 47 сторінках і містить 12 рисунків. У першому розділі проведено дослідження сучасних можливостей CASE-технологій. Зокрема, розглянуто різні інструменти та платформи, які використовуються для автоматизації проектування баз даних, їх переваги та недоліки. Особливу увагу приділено CASE-засобу PowerDesigner, його функціональності та можливостям інтеграції з різними СУБД. У другому розділі проведено аналіз засобів реалізації CASE-технологій. Детально розглянуто процес використання CASE-засобу PowerDesigner для проектування баз даних. Наведено приклади практичного застосування, описано інтерфейс користувача, основні функції та можливості інструмента. Крім того, проведено порівняльний аналіз PowerDesigner з іншими популярними CASE-засобами. У третьому розділі описано проектування бази даних з використанням CASE-засобу PowerDesigner та її налагодження в СУБД MySQL. Детально розглянуто етапи проектування бази даних, починаючи з аналізу вимог і закінчуючи реалізацією та тестуванням бази даних у середовищі MySQL. Описано процес створення схеми бази даних, налаштування зв’язків між таблицями, а також оптимізацію та налагодження бази даних для забезпечення ефективної роботи.
Application of CASE technologies in database design
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня "бакалавр" за освітньо-професійною програмою "Комп'ютерні науки" зі спеціальності 122 "Комп'ютерні науки". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024.
Keywords: CASE-технології; проектування баз даних; PowerDesigner; MySQL; автоматизація; інформаційні технології; інтеграція