УДОСКОНАЛЕНЯ РЕЦЕПТУРНОГО СКЛАДУ І ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ ВИРОБНИЦТВА БЕЗАЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ - КАРМАЗА СТАНІСЛАВ ІГОРОВИЧ (ЛЬВІВСЬКИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ, 2022)
У роботі зібрані, узагальнені та проаналізовані матеріали щодо споживних властивостей безалкогольних напоїв, сучасних напрямів у технології та розробленні нових безалкогольних напоїв, охарактеризовано сучасні види упаковок для безалкогольних напоїв. Проведено обґрунтування вибору та охарактеризовано ягідну сировину для нових безалкогольних напоїв, розглянуто технологію одержання соку з ягід брусниці, журавлини та чорної смородини та особливості технології виробництва нових соковмісних безалкогольних напоїв, наведено їх органолептичну характеристику та досліджено фізико-хімічні показники. Також, у роботі вивчено харчову та біологічну цінність нових соковмісних безалкогольних напоїв. За результатами отриманих даних у лабораторних умовах виготовлено нові варіанти соковмісних безалкогольних напоїв. Розроблено рецептуру та відпрацьовано технологічну схему виробництва нових соковмісних безалкогольних напоїв.
Improvement of prescription structure and technological process of production of soft drinks.
Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022.
Keywords: соковмісні безалкогольні напої; сік з ягід брусниці; журавлини та чорної смородини; відвар стевії; органолептична характеристика; фізико-хімічні показники; рецептура; технологічна схема; харчова цінність; біологічна цінність.