Історико-культурні туристичні ресурси України - Більська Ярина Зіновіївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню історико-культурних туристичних ресурсів України як важливої складової розвитку туристичної галузі. У роботі розкрито теоретичні засади класифікації туристичних ресурсів, визначено значення історико-культурної спадщини для формування туристичних потоків, а також проаналізовано міжнародний досвід її використання. Особливу увагу приділено вивченню основних об’єктів історико-культурної спадщини України – архітектурних пам’яток, музеїв, історико-культурних заповідників, фестивалів та елементів нематеріальної культури. Досліджено сучасний стан їх використання в туризмі, а також окреслено перспективи розвитку культурного туризму на основі інноваційних технологій, враховуючи економічні та соціальні аспекти. У роботі також виявлено проблеми збереження історико-культурних пам’яток та запропоновано напрями вдосконалення державної політики у сфері історико культурного туризму
Historical and Cultural Tourist Resources of Ukraine
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 242 “Туризм” освітньо-професійної програми “Туризм”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025
Keywords: історико-культурні ресурси; туризм; культурна спадщина; туристичні об’єкти; музеї; фестивалі; Україна