Інтернет-мем як форма масової комунікації - Кравчук Роман Сергійович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
З’ясовано сутність поняття інтернет-мему: еволюції, ознак і типології. Проаналізовано інтернет-меми як форму візуальної масової комунікації. Визначено специфіку основних функції інтернет-мемів. Дано характеристику мемів як способу вираження громадської думки та соціальної критики. Проведено аналіз інтеграції інтернет-мему з іншими маркетинговими інструментами у масових комунікаціях. Здійснено загальну характеристику діяльності ТзОВ «Клевер Сторс» і особливостям його діючої комунікаційної стратегії. Проведено аналіз візуального та смислового контенту мемів цієї компанії. Проведено оцінку ефективності використання мемів у формуванні масової комунікації цього підприємства.
Internet meme as a form of mass communication
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня "бакалавр" за освітньо-професійною в програмою "Реклама у бізнесі" зі спеціальності 061 "Журналістика". ‒ Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025
Keywords: візуальний контент; інтернет-мем; комунікаційна стратегія; контент; масова комунікація