Фінансове забезпечення регіонального розвитку як основа національної безпеки України - Ощіпко Сніжана Андріївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
У роботі розглянуто теоретичні та методичні засади фінансового забезпечення регіонального розвитку як ключового чинника економічної стабільності держави та складової системи національної безпеки України. Проаналізовано сучасний стан фінансового забезпечення регіонів України на прикладі Львівської області, досліджено структуру та динаміку бюджетних надходжень, інвестиційної активності, банківської підтримки та розвитку підприємницького сектору. Обґрунтовано необхідність удосконалення механізмів фінансового забезпечення регіонального розвитку шляхом запровадження економіко-математичного моделювання для оптимізації джерел фінансування, інтеграції бюджетних, інвестиційних та інноваційних складових, а також підвищення ефективності управління фінансовими ресурсами на місцевому рівні. Розроблено практичні рекомендації щодо підвищення ефективності фінансового забезпечення регіонального розвитку.
Financial Support of Regional Development as a Basis of National Security of Ukraine
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою "Фінанси, банківська справа та страхування" зі спеціальності 072 "Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2026.
Keywords: фінансове забезпечення; регіональний розвиток; національна безпека; децентралізація; фінансова політика; бюджетна система; інвестиції; інноваційна активність; фінансові механізми; регіональна економіка