Інноваційна діяльність у сфері туризму - Гриньків Анна Вікторівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Кваліфікаційна робота бакалавра присвячена дослідженню інноваційної діяльності у сфері туризму як ключового чинника підвищення конкурентоспроможності туристичних підприємств і розвитку туристичного ринку в сучасних умовах. У роботі розкрито теоретичну сутність інноваційної діяльності, визначено її основні характеристики та особливості управління інноваціями на ринку туристичних послуг. Проведено аналіз стану інноваційної діяльності в туристичній галузі України, охарактеризовано види інновацій та сучасні інноваційні туристичні продукти, а також проаналізовано підходи до управління інноваційними процесами в українських підприємствах. Особливу увагу приділено обґрунтуванню шляхів активізації інноваційної діяльності в туризмі, зокрема розвитку віртуального туризму та впровадженню технологій штучного інтелекту як перспективних інструментів модернізації туристичних послуг і підвищення ефективності діяльності туристичних підприємств.
Innovative activity in the field of tourism
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: інноваційна діяльність; туризм; туристичні послуги; інноваційні туристичні продукти; штучний інтелект