Історія кави: традиції та культура споживання - Олещук Соломія Василівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
Кава – один із найпопулярніших напоїв у світі. Ринок кави зростав високими темпами протягом останніх 30-40 років, що було зумовлено зростанням попиту на каву, що, у свою чергу, призвело до розширення виробництва та експорту кави. Для багатьох українців вживання кави – це радше звичка, аніж процес, що потребує розумової напруги, і більшість із них п’ють її на свіжому повітрі - під час роботи, навчання чи прогулянки містом. Розвиток ринку кави стикається з багатьма загрозами, але якщо всі виробничі процеси трансформуються та адаптуються до світових стандартів, і спрямовані на досягнення цілей сталого розвитку, можна з упевненістю сказати, що у ринку є майбутнє
History of coffee: traditions and culture of consumption
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня «бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024
Keywords: історія кави; традиції споживання; культура; ритуали приготування; соціокультурні контексти