Удосконалення технології м’ясних консервів поліпшеного складу - Кульбіцька Ангеліна Олександрівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні засади та практичні аспекти удосконалення технології м’ясних консервів поліпшеного складу. Досліджено сучасний стан виробництва м’ясних консервів, охарактеризовано основні напрями інновацій, зокрема застосування функціональних інгредієнтів для збагачення харчової цінності. Розроблено нову рецептуру м’ясо-рослинних консервів, яка включає нут, овочі та натуральні добавки. Проведено органолептичну, фізико-хімічну та мікробіологічну оцінку якості готового м’ясного продукту. Обґрунтовано технологічну схему виробництва та заходи санітарно гігієнічного контролю. Надано пропозиції щодо впровадження системи НАССР на підприємстві. Результати дослідження мають практичну цінність для харчової промисловості та спрямовані на створення безпечної, функціональної і конкурентоспроможної м’ясної продукції.
Improving the technology of canned meat of improved composition
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: м’ясні консерви; технологія; рецептура; якість; функціональні інгредієнти; нут; система НАССР; санітарний контроль