Сучасні підходи до формування і просування іміджу територій - Трет’як Тетяна Володимирівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
У кваліфікаційній роботі детально розглянуто теоретичні та практичні аспекти формування і просування іміджу територій. Окреслено сутність понять імідж, образ, репутація, бренд територій та взаємозв’язок між ними. З’ясовано параметри іміджу міста та виділено чинники формування іміджу регіону. Показано функціонально-структурні складові іміджу території та виокремлено основні функції іміджу регіону: економічні, соціальні, управлінські. Виділено компоненти іміджу країни та її регіонів у контексті реалізації державної іміджевої політики та стратегії та сформовано етапність формування іміджу території. Показано важливість формування позитивного іміджу території, який справляє вплив на її соціальний та економічний розвиток. Розглянуто місію та візію Львівської торгово-промислової палати як бізнес-асоціації, яка сприяє інноваційному розвитку економіки регіону та усіх видів підприємництва, підвищенню конкурентоздатності ділового середовища Львівщини, його прибутковості та відповідальності перед громадою. Окреслено організаційну структуру Львівської торгово-промислової палати, функціонування її комітетів та розглянуто комунікаційну діяльність, як внутрішню, так і міжнародну. З’ясовано структуру головної сторінки сайту ЛТПП та проведено SWOT-аналіз Львівської торгово-промислової палати. Приділено увагу розробці моделі створення іміджу країни та її регіонів у системі національної економіки. Обґрунтовано важливість територіального брендингу та кожен із етапів формування бренду території. Розглянуто інструменти брендингу території: стратегічні, символічні, рекламні та PR-інструменти. Розглянуто бренд міста Львова. Обґрунтовано доцільність формування та просування ділового іміджу Львівської області в контексті європейської інтеграції та прикордонного розташування, запропоновано перелік інструментів та напрямів для досягнення поставленого завдання. Показано роль регіональних інституцій, зокрема Львівської торгово-промислової палати у процесі формування ділового іміджу регіону.
Modern approaches to the formation and promotion of the image of territories
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Реклама у бізнесі” зі спеціальності 061 “Журналістика”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023
Keywords: імідж території; образ; репутація; діловий імідж; територіальний бренд