Удосконалення виробництва страв з борошна - Гапонова Тетяна Сергіївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
Кваліфікаційна робота бакалавра присвячена удосконаленню виробництва страв з борошна. На основі літературно-аналітичного огляду висвітлені теоретичні аспекти технологій страв і виробів з борошна. Вивчено їх харчову цінність та зміни, що відбуваються під час приготування. Охарактеризовано особливості технологічного процесу виробництва тіста для борошняних страв. Наведено основні принципи конструювання ресторанної продукції. Обґрунтована доцільність використання у рецептурному складі пюре шпинату і пасти гарбузової з метою підвищення біологічної цінності страв з борошна та використання локальної місцевої сировини. За результатами проведених експериментальних досліджень розроблено та рекомендовано до практичного впровадження у закладах ресторанного господарства виготовлення нової кулінарної продукції із борошна, зокрема млинчики Шпинатні та панкейки Гарбузові. Удосконалено технологічну схему їх приготування. Вивчено особливості технологічних рішень на усіх етапах її виробництва. На нову кулінарну продукцію складено технологічні карти.
Improving the production of flour dishes
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023.
Keywords: страви; борошно; біологічна цінність; енергетична цінність; виробництво; технологія; якість; асортимент; рецептура