Психологічні засоби впливу менеджера на особистість та персонал організації - Челова Ксенія Володимирівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Проаналізовано роль психологічних засобів впливу у роботі менеджера. Розглянуто розвиток наукових теорій застосування психологічних інструментів в менеджменті. Проаналізовано етичні аспекти психологічного впливу на персонал організації. Проаналізовано особливості та ефективність діяльності аграрного підприємства. Виявлено високу ефективність управління активами, стабільну прибутковість. Виявлено проблемні зони, пов’язані із недосконалим управлінням запасами готової продукції та зростання дебіторської заборгованості. Проаналізовано динаміку оплати і продуктивності праці, розподіл операційних витрат. Проаналізовано особливості використання засобів психологічного впливу на персонал, процеси психологічного мотивування та формування групової діяльності. Проаналізовано психологічна готовність працівників до інновацій, ролі працівників в групах. Запропоновано використання психологічної мотивації на основі матеріальних і нематеріальних стимулів. Рекомендовано дотримання стратегії випереджального захоплення ринку із забезпеченням засад екологічного виробництва. Запропоновано наскрізну діджиталізацію технологічних процесів на основі використання новітніх ІТ-технологій. Запропоновано вмотивувати персонал отримувати нові знання і компетенції, способи і методи навчання. Надано рекомендації з покращення умов праці персоналу, організування навчання. Етику керівника рекомендовано ґрунтувати на принципах безперервності, спрямовувати на забезпечення справедливості, чесності та доброчесності у взаємодії на робочому місці. Рекомендовано запровадити кодекс етичної поведінки, який дозволить керувати поведінкою співробітників та забезпечувати етичні практики. Також доцільно навчати всіх менеджерів етичним принципам та способам вирішення конфліктних ситуації. Запропоновано розробити основу корпоративного бізнес-етикету, який би окреслював основні питання соціальної відповідальності.
Psychological means of influence of the manager on the personality and personnel of the organization
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Менеджмент» спеціальності 073 «Менеджмент». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: психологія управління персоналом; аграрне виробництво; компетентність і навички; психологічне мотивування; етика керівної роботи; екологія; сталий розвиток