Сучасний стан й перспективи розвитку медичного та оздоровчого туризму - Муцин Наталія Богданівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглядаються теоретичні основи медичного й оздоровчого туризму, аналіз сучасного стану цієї галузі, а також перспективи її розвитку в Україні та світі. В роботі визначено сутність і значення медичного та оздоровчого туризму, проаналізовано класифікацію різних видів цього туризму та розглянуто нормативно-правове забезпечення в Україні. Окрему увагу приділено аналізу сучасного стану ринку медичного та оздоровчого туризму на світовому та українському рівнях, а також вивченню основних тенденцій та факторів, що впливають на розвиток цієї галузі. Робота також містить розгляд перспективних напрямків розвитку медичного та оздоровчого туризму, рекомендації щодо вдосконалення системи цієї сфери в Україні, а також аналіз інноваційних трендів, таких як кластери медичного та оздоровчого туризму. Робота спрямована на глибше розуміння тенденцій та проблем, що визначають сучасний стан медичного та оздоровчого туризму, а також на розробку рекомендацій для покращення цього сектору в Україні.
Current State and Prospects for the Development of Medical and Health Tourism
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Медичний та оздоровчий туризм» зі спеціальності 242 «Туризм». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: туризм; медичний туризм; оздоровчий туризм; spa-туризм; лікування; курорт