Фінанси домогосподарств у фінансовій системі держави - Запотічний Володимир Богданович (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У роботі узагальнено теоретико-методологічний інструментарій пізнання сутності фінансів домогосподарств крізь призму аналізу теоретичних положень фінансової науки та обґрунтовано необхідність ідентифікації фінансів домогосподарств як важливої сфери фінансової системи України. Розкрито особливості формування доходів домогосподарств та напрями їх витрачання, мотиви і чинники заощаджень за період 2017-2022 рр. окреслено особливості державного регулювання фінансів домогосподарств та основні напрями підвищення рівня життя населення в сучасних умовах.
Household Finances in the Financial System of the State
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою Фінанси, банківська справа та страхування зі спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024.
Keywords: домогосподарство; фінанси домогосподарств; сукупні ресурси; грошові доходи; негрошові доходи; сукупні витрати; споживчі і неспоживчі витрати; заощадження домогосподарств