Природні передумови розвитку сільського туризму - Малецький Андріян Романович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Дослідження розвитку сільського туризму в умовах трансформацій сучасного суспільства є особливо актуальним у контексті сталого використання природно-ресурсного потенціалу регіонів. У кваліфікаційній роботі розкрито сутність поняття сільського туризму та охарактеризовано ключові передумови його формування. Запропоновано та досліджено методичні підходи до оцінки природно-ресурсного потенціалу територій, а також здійснено комплексну оцінку природних умов України — рельєфу, гідрології, біорізноманіття — з погляду їх придатності для розвитку сільського туризму. Окрема увага приділена аналізу гідрологічних і оздоровчих ресурсів як рушіїв активізації туристичної діяльності у сільській місцевості, а також значенню локальної фауни у формуванні туристичної привабливості фермерських господарств. У роботі здійснено огляд міжнародного досвіду організації сільського туризму з метою виокремлення найуспішніших практик, релевантних для українських реалій. Визначено основні бар’єри та ризики, що гальмують розвиток галузі, а також запропоновано напрями вдосконалення організаційно-економічного механізму сільського туризму на засадах сталого розвитку
Natural Prerequisites for the Development of Rural Tourism
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025
Keywords: сільський туризм; природно-ресурсний потенціал; зелений туризм; туристичні ресурси; міжнародний досвід; сталий розвиток; локальна привабливість