Формування системи мотивації праці у менеджменті підприємства - Ковальчук Наталія Вікторівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
В кваліфікаційній роботі оглянуто теоретико-методологічні основи формування системи мотивації персоналу. Узагальнено суть мотиваційного процесу на підприємстві, рівень задоволеності працівників діючою системою мотивації та виявлено їх трудові мотиви. Обґрунтовано необхідність побудови системи мотивації на принципах комплексності, системності, регламентації, спеціалізації, стабільності, цілеспрямованної творчості, орієнтації на кінцевий результат, простоти і зрозумілості, керованості та гнучкості. Охарактеризовано основні напрямки та особливості виробничо-господарської діяльності досліджуваного підприємства, - Товариства з обмеженою відповідальністю «Управляюча компанія «Еко-Дім» (скорочено ТОВ «УК «Еко-Дім»). Метою діяльності ТОВ «УК «Еко-Дім» є отримання прибутків від підприємницької діяльності у сфері обслуговування, тимчасового розміщення і організації харчування (готельно-ресторанний комплекс в Закарпатті). Здійснено аналіз фінансових результатів діяльності підприємства та зроблено відповідні висновки. Досліджено потреби працівників та визначено рівень задоволеності трудового колективу низкою факторів. Проведено діагностику системи мотивації та виявлено низку проблем. Дослідження підприємства ТОВ «УК «Еко-Дім» показало, що система мотивації праці потребує вдосконалення. Запропоновано заходи із вдосконалення існуючої на підприємстві системи мотивації. Впровадження запропонованої системи мотивації передбачає пілотне впровадження системи мотивації, коригування системи мотивації, розробку внутрішніх нормативних документів в сфері мотивації персоналу, ознайомлення персоналу підприємства із системою мотивації. Приблизний підрахунок витрат на впровадження рекомендацій, показав, що окупність запропонованих заходів складатиме до 6 років. Запропоновані рекомендації для удосконаленню системи мотивації в ТОВ «УК «Еко-Дім» можуть застосовуватися і в інших підприємствах такого типу, у яких існують проблеми мотивації персоналу.
Formation of a system of work motivation in enterprise management
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня «магістр» за освітньо-професійною програмою «Менеджмент» зі спеціальності 073 «Менеджмент». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022.
Keywords: мотивація; ефективність; працівники; готельна та ресторанна індустрія; матеріальна мотивація; нематеріальна мотивація