Специфіка глянцевої журналістики у соцмережах та в Інтернет-медіа - Покидюк Тамара Миколаївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Розкрито теоретичні засади дослідження глянцевої журналістики в онлайні. Визначено її сутність, історію виникнення і переваги над іншими ЗМІ. Вказано функції, жанри та специфіка контенту традиційних глянцевих видань та обґрунтовано необхідність глянцевої журналістики для розвитку бізнесу в Інтернеті. Проаналізовано вплив Інтернету і соціальних мереж на розвиток медіаринку і глянцевих видань. Здійснено повний SWOT-аналіз застосування глянцевої журналістики на онлайн платформах і визначено специфіку функціонування новітніх глянцевих інтернет-медіа. Досліджено глянцеву онлайн журналістику на прикладі регіонального видання «АКЦЕНТИ плюс». Дано характеристику особливостей діяльності глянцевого журналу на медіаринку, проаналізовано його конкурентні позиції та рівень онлайн присутності. Визначено перспективи розвитку глянцевої журналістики в Інтернеті і подано пропозиції щодо вдосконалення діяльності журналу «АКЦЕНТИ плюс» в онлайн середовищі.
Specifics of glossy journalism in social networks and online media
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня "бакалавр" за освітньо-професійною в програмою "Реклама у бізнесі" зі спеціальності 061 "Журналістика". ‒ Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025
Keywords: глянцева журналістика; глянцеві видання; соцмережі; Інтернет-медіа; медіа ринок; онлайн; бізнес