Стратегічні засади бізнесової діяльності готельно-ресторанного комплексу у повоєнній перспективі - Об’єдков Сергій Ігорович (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
Дослідження присвячене удосконаленню стратегічного управління готельно-ресторанним комплексом у повоєнній перспективі. Проаналізовано наукові підходи до формування та реалізації стратегії в індустрії гостинності, визначено особливості застосування базових стратегій розвитку в умовах конкуренції, сезонності та кризових трансформацій. Окреслено принципи стратегічного управління, чинники результативності та моделі стратегічного планування. Проаналізовано стратегічне управління ПП «Форум–2», його організаційно-економічні умови функціонування, роль місії, цінностей і людського капіталу, а також оцінено фінансові й нефінансові показники діяльності. Обґрунтовано стратегічні пріоритети розвитку, доцільність поєднання довгострокових орієнтирів із гнучким управлінням, інтеграції безпекових, соціальних та HR-інструментів у систему стратегічного управління. Запропоновано напрями удосконалення сервісу, операційної діяльності та застосування KPI і сценарного підходу для формування конкурентних переваг у повоєнний період.
Strategic Foundations of Business Activity of a Hotel and Restaurant Complex in the Post-War Perspective
Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2026.
Keywords: стратегічне управління; готельно-ресторанний бізнес; повоєнна відбудова; стратегічне планування; управління персоналом