Організаційна культура підприємств - Падуc Святослав Ігорович (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У роботі систематизовано погляди науковців на різні аспекти формування організаційної культури підприємств. Досліджено та оцінено систему управління формуванням організаційної культури ПП "Електротехніка XXI", яке спеціалізується на проєктних та електромонтажних роботах. Зовнішні прояви культури включають товарний знак та елементи корпоративного етикету, внутрішні - трудову і технологічну дисципліну. Досліджено цілі і завдання розвитку, функції і технології забезпечення господарської діяльності, особливості управління персоналом і комунікації із зовнішнім середовищем. Для оптимізації управління формуванням організаційної культури надано рекомендації щодо запровадження Кодексу поведінки працівників, системи участі персоналу в управлінні, програм мотивації праці, тощо. В умовах війни запропоновано розвивати лідерство, організовувати волонтерську діяльність, організувати безпечні умови праці, запровадити соціально-психологічні тренінги, визначити правила поведінки під час повітряних тривог.
Organizational culture of enterprises
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Менеджмент» спеціальності 073 «Менеджмент». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024.
Keywords: організаційна культура; організаційна поведінка; процесний підхід; управління; організаційно-економічний механізм; персонал