ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД РЕГЛАМЕНТАЦІЇ КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА ПРОПАГАНДУ КОМУНІСТИЧНОГО ТА НАЦИСТСЬКОГО ТОТАЛІТАРНИХ РЕЖИМІВ - Лаба Святослав Володимирович (Спеціальне видавництво ЮНЕСКО СОЦІО, 2020)
У статті аналізуються питання кримінальної відповідальності за виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганду комуністичного й націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів за кримінальним законодавством зарубіжних держав. На підставі аналізу приписів кримінального законодавства окремих європейських держав констатуються спільні і відмінні риси нормативного урегулювання цього питання. Висловлюється авторська точка зору щодо доцільності імплементації деяких положень зарубіжного законодавства у вітчизняне.
FOREIGN EXPERIENCE IN REGULATING CRIMINAL LIABILITY FOR PROPAGANDA OF COMMUNIST AND NAZI TOTALITARIAN REGIME
Наше право. №2. 2020
Keywords: тоталітарна ідеологія; комуністичний тоталітарний режим; націонал-соціалістичний (нацистський) тоталітарний режим; пропаганда