Особливості розвитку світового ринку технологій - Наконечна Софія Олегівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У роботі розглянуто теоретичні та практичні засади формування та розвитку світового ринку технологій. З’ясовано теоретико-науковий зміст технологій та технологічного розвитку, аспекти технологічного обміну на міжнародному рівні. Здійснено аналіз особливостей технологічного розвитку країн світу на сучасному етапі. Окреслено пріоритети і тенденції технологічного розвитку країн. Проведено оцінювання впливу результатів науково-технічної та інноваційної діяльності на економічний розвиток країн. Обґрунтовано перспективи розвитку світового ринку технологій, прогнозні тенденції розвитку світового технологічного ринку та пріоритети розвитку України у технологічній сфері.
Peculiarities of the development of the world technology market
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Міжнародні економічні відносини” зі спеціальності “Міжнародні економічні відносини”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024.
Keywords: технологія; інновація; технологічний розвиток