Розвиток діяльності інститутів спільного інвестування на вітчизняному ринку капіталів - Ясинишин Владислав Віталійович (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У роботі розглянуто теоретико-методологічні засади діяльності інститутів спільного інвестування у вітчизняній практиці, узагальнені підходи до класифікації інвестиційних фондів на види та типи, визначені особливості становлення та розвитку в Україні системи спільного інвестування. Проаналізовані сучасні тенденції інституційного розвитку інститутів спільного інвестування в Україні. Запропоновані шляхи удосконалення діяльності інститутів спільного інвестування в Україні шляхом оптимізації механізму оподаткування їх доходів, покращення державного регулювання, впровадження зарубіжного досвіду у вітчизняну практику.
Development joint investment institutes’ activity on the domestic capital market
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня «магістр» за освітньо-професійною програмою «Фінанси, банківська справа та страхування» зі спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024 р.
Keywords: інститути спільного інвестування; інвестиційні фонди; компанія з управління активами; інвестиції; цінні папери; фінансові активи; система спільного інвестування