Організація морських круїзних подорожей - Жирош Олеся Василівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі розглянуто теоретичні розглянуто особливості організації морських круїзних подорожей як одного з перспективних напрямів туристичної індустрії. Проаналізовано структуру круїзного продукту, типи круїзів, класифікацію круїзних суден, а також основні етапи підготовки та реалізації круїзного туру. Особлива увага приділена провідним компаніям на світовому ринку круїзного туризму, актуальним тенденціям, інноваціям у сфері обслуговування пасажирів та впливу зовнішніх чинників (економічних, екологічних, пандемічних) на розвиток морських круїзів. Також висвітлено перспективи розвитку круїзного туризму в Україні та можливості виходу на міжнародний ринок
Organization of sea cruises
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 242 ‟Туризм” освітньо-професійної програми ‟Туризм”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025
Keywords: морський туризм; круїзні подорожі; круїзний тур; круїзне судно; туристичні компанії; організація турів; міжнародний туризм; інфраструктура круїзів