Сучасні практики оцінювання та контролю об’єктів при митному оформленні - Габовда Евеліна Гейзівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуті питання сучасних тенденцій митного адміністрування в Україні; підходи до інфраструктурної (просторової) організації митного оформлення; напрями розвитку митного декларування, оцінювання та контролю об’єктів при митному оформленні; практики підвищення ефективності управління митними процесами. Викладено дослідження проблемних питання при визначенні, контролі та підтвердженні митної вартості товарів; пропозиції щодо удосконалення контролю правильності класифікації частин і приладдя товарів у митних цілях та процедур ідентифікації та класифікації лісоматеріалів різної глибини обробки. Розглянуті питання оцінки ефективності діяльності підрозділів митного контролю після випуску товарів; запропонована методика вибору об'єктів митного контролю після випуску товарів як елемент організаційно-економічного механізму взаємодії митних і податкових органів та показана можливість удосконалення методики оцінки ефективності діяльності підрозділів митного контролю після випуску товарів. Проаналізовано питанням системи управління ризиками як засіб підвищення ефективності митного контролю; розглянуті питання митної оцінки, система управління ризиками та напрями підвищення ефективності процедур митного контролю та оформлення..
Modern practices of evaluation and control of objects at customs clearance
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня «магістр» за освітньо-професійною програмою Товарознавство та комерційна діяльність зі спеціальності 076 – Підприємництво, торгівля та біржова діяльність. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024
Keywords: митне адміністрування; зовнішньоекономічна діяльність; митне декларування; митний контроль; митні платежі; валютний контроль; митні правопорушення