Обґрунтування напрямів вдосконалення маркетингової діяльності підприємства - Турчин Юрій Васильович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Досліджено сутність та значення маркетингової діяльності в сучасних умовах. Визначено складові маркетингового комплексу та його роль у формуванні маркетингових стратегій підприємства. Охарактеризовано сучасні підходи до оцінки ефективності маркетингової діяльності підприємства. Досліджено кон’юнктуру ринку агробіотехнологій в Україні. Здійснено характеристику економічної діяльності ТзОВ «НВП «Нові біотехнології» та проаналізовано його маркетингову діяльність. Запропоновано впровадити посаду маркетолога на підприємстві. Розроблено вимоги до кандидата та його обов’язки. Проведено експертне опитування та проаналізовано його результати для визначення напрямів удосконалення маркетингової діяльності ТзОВ «НВП «Нові біотехнології». Розроблено та обґрунтовано заходи щодо удосконалення маркетингової діяльності ТзОВ «НВП «Нові біотехнології», а саме активізувати роботу в соціальних мережах, що відкриє нові можливості комунікації з клієнтами. Складено контент-план та план реклами на рік. Розроблено заходи рекламної кампанії в Google Ads та визначено основні показники КРІ. Запропоновано програму лояльності, яка сприятиме формуванню довгострокових відносин з клієнтами. Визначено етапи розробки та запуску власного сайту з онлайн продажами, який стане зручним інструментом для клієнтів та буде сприяти формуванню позитивного клієнтського досвіду. Всі запропоновані заходи носять комплексний характер і здійснять позитивний ефект, як на маркетингову, так і на операційну діяльність ТзОВ «НВП «Нові біотехнології».
Substantiation of Directions for Improving the Marketing Activities of an Enterprise
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою «Маркетинг» зі спеціальності 075 «Маркетинг». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025
Keywords: маркетинг; комплекс маркетингу; маркетингова діяльність; ринок агробіотехнологій; відділ маркетингу; інструменти маркетингу; програми лояльності; маркетингові комунікації