Інтернет-технології в медичному та оздоровчому туризмі - Фединишин Ореста Миронівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена аналізу впливу Інтернет-технологій на розвиток медичного та оздоровчого туризму. У дослідженні розглядаються сучасні цифрові інструменти, що використовуються для просування та оптимізації послуг у цій сфері, а також оцінюються перспективи впровадження інноваційних технологій в Україні. У першому розділі розкриваються теоретичні основи медичного та оздоровчого туризму, визначаються його види, а також досліджується роль Інтернет-технологій у його розвитку. Окрема увага приділяється методам Інтернет-маркетингу та їхньому значенню для залучення клієнтів і підвищення конкурентоспроможності підприємств. Другий розділ присвячений практичному аналізу використання Інтернет-технологій у сфері медичного та оздоровчого туризму в Україні. Розглядаються ключові цифрові інструменти, що застосовуються підприємствами, аналізуються стратегії просування вебсайтів і послуг, а також вивчаються сучасні тенденції у використанні технологій для покращення якості туристичних продуктів. У третьому розділі досліджуються напрями подальшого розвитку та перспективи впровадження новітніх Інтернет-технологій в Україні. Особлива увага приділяється рекомендаціям щодо підвищення ефективності цифрового просування послуг, а також можливостям застосування блокчейн-технологій та штучного інтелекту для оптимізації процесів у медичному та оздоровчому туризмі. Результати дослідження можуть бути використані підприємствами туристичної галузі для покращення стратегії цифрового просування, а також сприяти розвитку інноваційних підходів у сфері медичного й оздоровчого туризму.
Internet Technologies in Medical and Health Tourism
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Медичний та оздоровчий туризм» зі спеціальності 242 «Туризм і рекреація». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: медичний туризм; оздоровчий туризм; Інтернет-технології; цифровий маркетинг; блокчейн; штучний інтелект; інновації; туристичні послуги