Розширення асортименту та удосконалення технології приготування гарячих страв з домашньої птиці - Кшик Віктор Євгенович (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
У роботі розглянуто страви з домашньої птиці. М'ясо є одним із найважливіших продуктів для повноти раціону людини. Його харчова роль пов'язана з: - постачанням значної кількості білків високої біологічної цінності, тобто. таких, що мають у достатній кількості і у збалансованих пропорціях всі незамінні чинники для утворення амінокислот, для росту і підтримки нашого організму, які зазвичай присутні в недостатній кількості в рослинних білках; - споживанням великої кількості вітамінів групи В: зокрема, В1, В2, нікотинової кислоти, піридоксину, пантотенової кислоти та В12; - внесок критично важливих мінеральних речовин, таких як залізо та цинк, обидва присутні у високій формі біодоступності, а також інші важливі мінеральні речовини, такі як калій, селен та мідь. Крім того, м'ясо, особливо тих нежирних сортів, які сьогодні становлять переважну більшість постачання, допроваджує обмежену кількість енергії: цей факт є позитивним у світлі сучасних тенденцій проблеми надмірного споживання калорій, що у сучасному суспільстві є актуальним. Мета: Удосконалення організації процесу приготування кулінарної продукції з домашньої птиці у ресторані Завдання: • Маркетингові дослідження ринку збуту та послуг з роботи ресторанів, що спеціалізуються на приготуванні страв із свійської птиці. • Характеристика свійської птиці • Характеристика та організація процесу підготовки сировини, особливості приготування напівфабрикатів та страв із свійської птиці у ресторані • Удосконалення технології приготування та розширення асортименту кулінарної продукції з свійської птиці в ресторані та використанням сучасних технологій та обладнання • Технічне оснащення, організація технологічного процесу приготування кулінарної продукції із свійської птиці у ресторані.
Expanding the assortment and improving the technology of cooking hot poultry dishes
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023.
Keywords: технологія; м'ясо птиці; організація процесу; кулінарна продукція; сировина