Вплив туризму на збереження культурної спадщини: найкращі практики та виклики - Журавчак Мар’ян Олегович (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У цій кваліфікаційній роботі розглянуто вплив туризму на збереження культурної спадщини, висвітлюючи найкращі практики та виклики в цій сфері. Представлено успішні програми та проекти збереження культурної спадщини через туризм, а також інноваційні підходи, такі як віртуальні тури, смарт-технології для управління туристичними потоками та екологічні заходи. Досліджено загрози втрати автентичності та ерозії культурної ідентичності, які виникають через адаптацію до туристичних очікувань, зміни у соціокультурному середовищі та конфлікти між місцевими інтересами і потребами туризму. Особливу увагу приділено ролі громадських та неприбуткових організацій у збереженні культурної спадщини, їхнім зусиллям у збиранні фінансування, експертній підтримці, організації освітніх ініціатив, захисту інтересів місцевих спільнот та залученню громадськості і волонтерів, що сприяє сталому розвитку та збереженню культурної спадщини у сучасному світі
The impact of tourism on the preservation of cultural heritage: best practices and challenges
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024
Keywords: культурна спадщина; сталий туризм; інноваційні підходи; туризм; туристичний потік; громадські організації; туристична дестинація