Розробка та реалізація веб-магазину колекційних коміксів - Фірчук Тарас Миколайович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено особливості розвитку цифрового ринку коміксів та обґрунтовано доцільність створення спеціалізованого веб-сервісу для їх продажу й просування в українському сегменті. Проаналізовано сучасні тенденції електронної комерції у сфері креативних індустрій, визначено цільові аудиторії та вимоги до функціональності подібних платформ. Особливу увагу приділено питанням проєктування адаптивного UI/UX-дизайну, забезпечення зручної взаємодії між авторами та читачами, а також реалізації безпечних платіжних механізмів. У межах роботи спроєктовано прототип веб-сервісу продажу цифрових коміксів із модульною та масштабованою архітектурою. Обґрунтовано вибір сучасного технологічного стека для фронтенд- і бекенд-розробки, розроблено структуру бази даних та основні функціональні модулі: каталог коміксів, кошик покупок, систему оплат і кабінет автора. Реалізовані рішення відповідають принципам об’єктно-орієнтованого програмування та кращим практикам веб-розробки. Отримані результати мають практичну цінність і можуть бути використані як основа для створення MVP-платформи, орієнтованої на підтримку українських видавців і незалежних авторів цифрових коміксів.
Development and implementation of an online store for collectible comics
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня "бакалавр" за освітньо-професійною програмою "Комп'ютерні науки" зі спеціальності 122 "Комп'ютерні науки". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: цифрові комікси; веб-сервіс; електронна комерція; UI/UX-дизайн; веб-платформа