Проектування та реалізація процесів планування діяльності підприємства в середовищі 1С: Підприємство - Палій Олег Степанович (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
Дипломний проєкт присвячений дослідженню теоретичних та практичних аспектів автоматизації процесів планування діяльності підприємства з використанням програмних продуктів фірми «1С». Актуальність роботи зумовлена зростанням обсягів інформації, що обробляється суб’єктами підприємницької діяльності, та необхідністю підвищення оперативності й обґрунтованості управлінських рішень в умовах конкурентного ринкового середовища. Метою дипломного проєкту є формування теоретичних засад і практична реалізація процесів планування діяльності підприємства на основі автоматизованих інформаційних систем у середовищі «1С:Підприємство». Для досягнення поставленої мети у роботі проаналізовано сучасні підходи до автоматизації управлінських функцій, досліджено методи та принципи планування, визначено інформаційні потреби системи планування, а також оцінено функціональні можливості програмних продуктів «1С» щодо підтримки планових розрахунків. У практичній частині виконано постановку задачі автоматизації планування діяльності підприємства, розроблено алгоритм її розв’язання та здійснено реалізацію функціональної задачі в середовищі «1С:Підприємство». Запропоноване рішення забезпечує підвищення точності, оперативності та аналітичності планових розрахунків, а також сприяє ефективному використанню ресурсів підприємства. Практичне значення результатів полягає у можливості впровадження розроблених рішень у діяльність підприємств для оптимізації процесів планування та підтримки прийняття управлінських рішень. Обсяг роботи становить 69 сторінок, кількість таблиць – 11, рисунків – 11, додатків – 2, кількість використаних джерел – 41.
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня "бакалавр" за освітньо-професійною програмою "Комп'ютерні науки" зі спеціальності 122 "Комп'ютерні науки". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022.
Keywords: автоматизація управління; планування діяльності підприємства; інформаційні системи; 1С:Підприємство; фінансовий менеджмент