ТЕХНОЛОГІЇ АРОМАМАРКЕТИНГУ У СИСТЕМІ НЕЙРОМАРКЕТИНГОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ КОН'ЮНКТУРИ ТА РОЗБУДОВИ ІНФРАСТРУКТУРИ ТОВАРНОГО РИНКУ - Вовчанська Ольга Михайлівна; Копилов Дмитро Олексійович (Видавничий дім "Гельветика", 2026)
Досліджено теоретичні та практичні аспекти використання аромамаркетингу як інноваційного інструменту в межах сучасної парадигми нейромаркетингу. Обґрунтовано, що використання нейротехнологій дозволяє глибше аналізувати підсвідомий вплив сенсорних стимулів на прийняття рішень про покупку. Доведено, що впровадження технологій аромамаркетингу є невід’ємним елементом розвитку інфраструктури товарного ринку, оскільки трансформує фізичний простір точок продажу у високоефективне середовище взаємодії з клієнтом. Особливу увагу приділено аналізу ринкової кон'юнктури, де аромамаркетинг виступає чинником стимулювання попиту, підвищення лояльності та збільшення часу перебування споживача в торговій зоні. Зроблено висновок про необхідність етичного використання цих технологій та прозорого регулювання для покращення клієнтського досвіду без прихованої маніпуляції поведінкою.
AROMA MARKETING TECHNOLOGIES IN THE SYSTEM OF NEUROMARKETING RESEARCH OF MARKET CONDITIONS AND INFRASTRUCTURE DEVELOPMENT OF THE COMMODITY MARKET
ПРИАЗОВСЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ВІСНИК. - №1(45). - 2026.
Keywords: нейромаркетинг; аромамаркетинг; технологія; поведінка споживачів; маркетингові дослідження; інфраструктура товарного ринку; кон’юнктура ринку; лімбічна система; сенсорний маркетинг; ефективність бізнесу