Керівництво, лідерство, влада в системі менеджменту організацій - Майданський Володимир Русланович (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У роботі розглянуто теоретичні аспекти керівництва та лідерства в системі менеджменту організацій. З’ясовано сутність та взаємозв’язок понять керівництво, лідерство та влада. Виділено та розглянуто основні відмінності між поняттями "керівництво" та "лідерство". Досліджено основні стилі керівництва та лідерства в менеджменті організації. Процеси керівництва та лідерства досліджено на прикладі ТОВ “Нова пошта”. Оцінено ефективність керівництва ТОВ “Нова пошта” за основними результатами його діяльності. Проаналізовано особливості взаємовідносин керівництва ТОВ “Нова пошта” з персоналом та визначено, що керівництво ТОВ “Нова пошта” використовує демократичний стиль керівництва та лідерства, стилю, орієнтованого на досягнення та залучення персоналу до участі у прийнятті рішень та житті компанії. Запропоновано основні напрямки розвитку цифрової HR стратегії як однин із шляхів підвищення ефективності керівництва ТОВ “Нова пошта”. Надано рекомендації щодо послідовності етапів формування цілісної HR-стратегії ТОВ "Нова Пошта", а також моделі розвитку окремих складових цифрової HR трансформації в компанії з детальною їх характеристикою.
Management, leadership, power in the management system of organizations
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Менеджмент” зі спеціальності 073 “Менеджмент”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024.
Keywords: керівництво; лідерство; влада; форми влади; вплив; стиль лідерства