Формування експортного потенціалу підприємства - Поповський Ілля Русланович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджуються тенденції, особливості, проблеми й закономірності формування експортного потенціалу та конкурентоспроможності підприємств сфери харчової промисловості України. Обгрунтовано стратегічні пріоритети посилення посилення експортного потенціалу підприємств в умовах поглиблення євроінтеграційних процесів. На основі системного аналізу проаналізовано специфіку сучасних зовнішньоторговельних відносин харчової промисловості України. Виявлені ключові тренди й проблеми, досвід підвищення експортного потенціалу підприємств у зарубіжних країнах та запропоновано напрями його оптимізації в контексті євроінтеграції. В ході дослідження обгрунтовані перспективні напрями та окреслено економічні пріоритети посилення експортного потенціалу й конкурентоспроможності українських підприємств харчової промисловості в контексті європейської інтеграції. Запропоновано організаційно-економічні механізми та інструменти всебічного підвищення ефективності експортного потенціалу підприємств харчової промисловості України. Обгрунтовано пропозиції щодо розвитку зовнішньоторговельної інфраструктури як важливого елементу підвищення експортного потенціалу підприємств харчової промисловості.
Formation of the Enterprise's Export Potential
Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" за освітньо-професійною програмою "Міжнародна економіка" зі спеціальності 051 "Економіка". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: експортний потенціал; європейська інтеграція; харчова промисловість; СОТ; конкурентоспроможність; ефективність