Інноваційні технології приготування і подачі десертів в закладах ресторанного господарства - Ковалишин Юрій Романович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі досліджено сучасні підходи до приготування та подачі десертів у сфері ресторанного господарства на прикладі закладу «L’OR Cafe & Boutique» у місті Львів. Розглянуто інноваційні технології, що використовуються у процесі створення солодких страв, зокрема молекулярна гастрономія, вакуумне приготування (sous-vide), 3D-друк їжі, а також новітні способи декорування та сервірування. Окрема увага приділена креативному підходу до формування десертного меню, поєднанню смаків і текстур, а також важливості візуального ефекту в умовах сучасного ресторанного сервісу. У дослідженні також проаналізовано споживчі вподобання та маркетингові стратегії, що сприяють популяризації інноваційних десертів серед відвідувачів закладу. Практична частина включає оцінку впровадження інновацій у «L’OR Cafe & Boutique» та їх вплив на якість обслуговування і загальне враження клієнтів.
Innovative technologies for preparing and serving desserts in restaurant establishments
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою "Готельно-ресторанна справа" зі спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: інноваційні технології; десерти; ресторанне господарство; молекулярна гастрономія; подача страв; сучасна кулінарія; сервірування; креативне меню