Стратегія розвитку інноваційного підприємництва в Україні - Босий Юрій Зіновійович (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
В роботі розглянуті стратегічні напрями управління інноваційним підприємництвом. Оцінено основні показники інноваційного підприємництва Україні. Досліджено світовий досвід розвитку інноваційного підприємництва. Визначено перспективні напрями інноваційного підприємництва в Україні. Проаналізовано державне регулювання інноваційного підприємництва та інноваційної діяльність підприємств України та Польщі. Було запропоновано шляхи покращення розвитку інноваційного підприємництва в Україні. Окреслено підприємницьку роль в економіці та суспільстві, підтримуючи економічне зростання, зайнятість та скорочення бідності, сприяючи розв’язанню соціальних проблем та формалізуючи неформальний сектор. Досліджено Україну у міжнародних рейтингах, які оцінюють інноваційний потенціал, технологічну та інноваційну конкурентоспроможність. Запропоновано оригінальний підхід до організації інноваційного процесу. Досліджено Глобальний інноваційний індекс 2021 р., в умовах величезних людських та економічних втрат, спричинених пандемією COVID-19.
Strategy for the development of innovative entrepreneurship in Ukraine
Дипломна робота на здобуття вищої освіти ступеня “Магістр” за освітньо-професійною програмою Міжнародні економічні відносини зі спеціальності Міжнародні економічні відносини. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022
Keywords: інноваційне підприємництво; інноваційна діяльність; інновації; науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи (НДДКР); розвиток підприємництва