Методика складання та аналізу фінансової звітності малого підприємства”, виконаної за матеріалами ТзОВ “АДС Захід" - Кремса Богдан Богданович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі розкрито роль малих підприємств в національній економіці у контексті тенденцій їх розвитку та дослідження основних показників діяльності за 2021-2023 роки. Вивчено законодавчо-нормативні акти та систематизовано підходи вітчизняних науковців до сутності дефініції “фінансова звітність”; розкрито її якісні характеристики та принципи складання. Досліджено нормативне регулювання порядку складання та подання фінансової звітності. Визначені та охарактеризовані організаційні етапи формування фінансової звітності малих підприємств. Розглянуто методику формування статей балансу та Звіту про фінансові результати. Здійснено порівняльний аналіз формування фінансової звітності малих підприємств в Україні та країнах Євросоюзу. Здійснений експрес-аналіз фінансового стану досліджуваного підприємства за даними звітності. Досліджено фінансову стійкість підприємства за абсолютними і відносними показниками. Проаналізовані показники, які характеризують платоспроможність підприємства, його ділову активність та рентабельність.
Methodology for preparing and analyzing financial statements of a small enterprise”, based on the materials of ADS Zahid LLC
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Облік і оподаткування” зі пеціальності 071 “Облік і оподаткування”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: мале підприємство; фінансова звітність; методика; аналіз; фінансова стійкість; платоспроможність; ділова активність; рентабельність.