Товарознавча характеристика та особливості митного оформлення дверей - Дида Вікторія Юріївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
На основі аналізу даних літературних даних та матеріалів Державної служби статистики України, проаналізовано стан та перспективи розвитку ринку міжкімнатних дверей в Україні. Показано, що на ринку дверей в Україні працює значна кількість вітчизняних виробників. Їх продукція представлена в різних цінових сегментах, має сучасний дизайн, а при виробництві використовуються традиційні та новітні матеріали. Це дозволяє задовольняти попит на внутрішньому ринку і експортувати свою продукцію. Проведено аналіз класифікації дверей за основними ознаками, викладеними у нормативних документах та показано напрямки її удосконалення. Подано характеристику провідних виробників дверей в Україні. Показано критерії оцінювання діяльності виробників на ринку. Визначено, що виробничий потенціал базується на використанні сучасного спеціалізованого обладнання, у поєднанні із високоточними технологіями та якісними матеріалами. Проаналізовано напрямки у дизайні, які використовують при конструюванні сучасних міжкімнатних дверей та особливості підбору колірних характеристик. Подано характеристику нормативних документів, які визначають вимоги до дверей та гармонізовані з відповідними європейськими стандартами. Проаналізовано господарську діяльність магазину ТзОВ “Торговий дім “Альберо Захід”, Вивчено асортимент міжкімнатних дверей, що реалізується у магазині ТзОВ “Торговий дім “Альберо Захід” у розрізі окремих колекцій і моделей та принципи його формування. Досліджено показники якості міжкімнатних дверей, які реалізувались у магазині ТзОВ “Торговий дім “Альберо Захід”. Наведено особливості продажу міжкімнатних дверей та особливості їх митного оформлення при здійсненні експортно-імпортних операцій. Обґрунтовано основні напрями удосконалення формування асортименту міжкімнатних дверей за рахунок оновлення асортименту та покращення якості.
Commodity characteristics and features of customs clearance of doors
Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Товарознавство та комерційна діяльність” зі спеціальності 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022.
Keywords: міжкімнатні двері; класифікація; асортимент; безпечність; якість; комерційна діяльність; митне оформлення